Lajit

Brasilialainen jujutsu

BJJ eli brasilialainen jujutsu on judosta ja japanilaisesta jujutsusta kehitetty kamppailu- ja itsepuolustuslaji, joka painottuu erilaisiin maassa käytettäviin tekniikoihin. Lajille ominaisia tekniikoita ovat alasviennit sekä erilaiset lukot ja kuristukset. BJJ on erinomainen itsepuolustuslaji sekä naisille että miehille, koska tekniikoiden perusideana on päihittää itseään isompi ja vahvempi vastustaja.

Laji nousi suuren kansan tietoisuuteen 1990-luvun alkupuolella, kun suhteellisen pienikokoinen Royce Gracie voitti ensimmäiset UFC-vapaaotteluturnaukset käyttämällä lähes yksinomaan BJJ- tekniikoita. Hän voitti huomattavasti isompia vastustajia viemällä ottelun mattoon ja hakemalla siellä kuristuksen tai lopetusotteen. BJJ tunnetaan myös Gracie Jiujitsu -nimellä lajin kehittäjäsuvun kunniaksi. Vaikka vapaaottelusta on kehittynyt oma lajinsa, niin BJJ kuuluu vieläkin olennaisesti lähes kaikkien vapaaottelijoiden harjoitusohjelmaan.

BJJ-treeneissä, kuten myös peruskurssin aikana, harjoitetaan tekniikan lisäksi lajissa hyödyllistä voimaa, kestävyyttä ja kehonhallintaa. Harjoittelun voi siis ehdottomasti aloittaa salillamme missä kunnossa tahansa! Lajin suolana on sparri, jota pystytään harjoittelemaan täydellä teholla jo peruskurssilta lähtien. Sparrin ansiosta BJJ onkin erittäin tehokas kuntoilulaji.

Harjoittelijoihimme kuuluu useita lajin Suomen- ja Euroopan mestareita, joten sali soveltuu siten erinomaisesti myös kilpailemisesta kiinnostuneille. Kilpailemisen voi halutessaan aloittaa nopeasti, sillä sarjat ovat vyöarvoittain. Kisoja järjestetään lähes kuukausittain.

Salimme tarjoaa ammattitaitoista opetusta jokaiselle harrastajalle, oli sitten tähtäimessä kilpailut tai rauhallinen kunnonkohotus. Huolehdimme, että harjoittelu on turvallista ja hauskaa. Kukin harrastaja voikin valita itse etenemistahtinsa ja harjoitella oman taitotasonsa mukaisessa ryhmässä.

PERUSKURSSI

Harrastus aloitetaan käymällä peruskurssi. Aiempaa urheilutaustaa ei tarvita, koska harjoituksissa kohennetaan kuntoa vähitellen. Peruskurssilla käydään läpi Alliancen peruskurssiohjelma, joka sisältää 25 erilaista oppituntia. Kurssi on suoritettu, kun 30 harjoituskertaa on täynnä. Harjoittelijat voivat käydä kurssin omaan tahtiinsa, mutta on suositeltavaa käydä kolme ensimmäistä kertaa perättäin. Ensimmäisten tuntien aikana käydään lajin ydinasiat läpi.

Peruskurssi maksaa 135 €. Harjoittelumaksu on voimassa 2 kk. Alussa varusteeksi riittävät shortsit tai verkkarit ja t-paita. Jos kaapista löytyy judo- tai jujutsupuku, niin sitä kannattaa käyttää alusta asti. Saliltamme voi hankkia kaikki tarvittavat harjoitusvälineet. Turvallisuussyistä kynnet on pidettävä lyhyinä ja korut on poistettava harjoittelun ajaksi. Treeneissä käytetään vain puhtaita vaatteita sekä jalat ja kädet on pestävä ennen tatamille tuloa.

Peruskurssille ilmoittaudutaan salilla ennen treenin alkua tai vaihtoehtoisesti alla olevalla lomakkeella. Kurssille voi tulla mukaan ensimmäisen viikon aikana peruskurssin alkamisesta, mikäli tilaa riittää. Lajia voi kokeilla kurssin alussa maksutta. Peruskurssille voi tulla myös kesken kurssin, kunhan olet ensin saliin yhteydessä. Tulethan ensimmäisiin harjoituksiisi 10–15 min etuajassa, jotta ehdimme ottaa henkilötietosi ylös.

Aikuisten kurssi alkaa ma 22.10.2018.

Ilmoittaudu peruskurssille

Peruskurssin käyneille aikuisille on tarjolla kaksi eri ryhmää. Jatkoryhmä on tarkoitettu peruskurssin suorittaneille valkovöille, mutta ryhmään ovat toki tervetulleita myös ylempivöiset. Jatkoryhmässä käydään läpi Alliancen jatkotekniikkaohjelma, joka rakentuu peruskurssitekniikoiden pohjalta. Kokeneiden ryhmä puolestaan on suunnattu edistyneille harjoittelijoille ja kisaajille, joilla on oltava vähintään neljä natsaa valkoisessa vyössä. Ryhmässä harjoitellaan haastavia tekniikoita, joten jatkoryhmän tekniikat on oltava hallussa.