Lajit

Brasilialainen jujutsu

BJJ eli brasilialainen jujutsu on judosta ja japanilaisesta jujutsusta kehitetty kamppailu- ja itsepuolustuslaji, joka painottuu erilaisiin maassa käytettäviin tekniikoihin. Lajille ominaisia tekniikoita ovat alasviennit sekä erilaiset lukot ja kuristukset. BJJ on erinomainen itsepuolustuslaji sekä naisille että miehille, koska tekniikoiden perusideana on päihittää itseään isompi ja vahvempi vastustaja.

Laji nousi suuren kansan tietoisuuteen 1990-luvun alkupuolella, kun suhteellisen pienikokoinen Royce Gracie voitti ensimmäiset UFC-vapaaotteluturnaukset käyttämällä lähes yksinomaan BJJ- tekniikoita. Hän voitti huomattavasti isompia vastustajia viemällä ottelun mattoon ja hakemalla siellä kuristuksen tai lopetusotteen. BJJ tunnetaan myös Gracie Jiujitsu -nimellä lajin kehittäjäsuvun kunniaksi. Vaikka vapaaottelusta on kehittynyt oma lajinsa, niin BJJ kuuluu vieläkin olennaisesti lähes kaikkien vapaaottelijoiden harjoitusohjelmaan.

BJJ-treeneissä, kuten myös peruskurssin aikana, harjoitetaan tekniikan lisäksi lajissa hyödyllistä voimaa, kestävyyttä ja kehonhallintaa. Harjoittelun voi siis ehdottomasti aloittaa salillamme missä kunnossa tahansa! Lajin suolana on sparri, jota pystytään harjoittelemaan täydellä teholla jo peruskurssilta lähtien. Sparrin ansiosta BJJ onkin erittäin tehokas kuntoilulaji.

Harjoittelijoihimme kuuluu useita lajin Suomen- ja Euroopan mestareita, joten sali soveltuu siten erinomaisesti myös kilpailemisesta kiinnostuneille. Kilpailemisen voi halutessaan aloittaa nopeasti, sillä sarjat ovat vyöarvoittain. Kisoja järjestetään lähes kuukausittain.

Salimme tarjoaa ammattitaitoista opetusta jokaiselle harrastajalle, oli sitten tähtäimessä kilpailut tai rauhallinen kunnonkohotus. Huolehdimme, että harjoittelu on turvallista ja hauskaa. Kukin harrastaja voikin valita itse etenemistahtinsa ja harjoitella oman taitotasonsa mukaisessa ryhmässä.

PERUSKURSSI

Harrastus aloitetaan käymällä peruskurssi. Aiempaa urheilutaustaa ei tarvita, koska harjoituksissa kohennetaan kuntoa vähitellen. Peruskurssilla käydään läpi Alliancen peruskurssiohjelma, joka sisältää 25 erilaista oppituntia. Kurssi on suoritettu, kun 30 harjoituskertaa on täynnä. Harjoittelijat voivat käydä kurssin omaan tahtiinsa, mutta on suositeltavaa käydä kolme ensimmäistä kertaa perättäin. Ensimmäisten tuntien aikana käydään lajin ydinasiat läpi.

Peruskurssi maksaa 135 €. Harjoittelumaksu on voimassa 2 kk. Alussa varusteeksi riittävät shortsit tai verkkarit ja t-paita. Jos kaapista löytyy judo- tai jujutsupuku, niin sitä kannattaa käyttää alusta asti. Saliltamme voi hankkia kaikki tarvittavat harjoitusvälineet. Turvallisuussyistä kynnet on pidettävä lyhyinä ja korut on poistettava harjoittelun ajaksi. Treeneissä käytetään vain puhtaita vaatteita sekä jalat ja kädet on pestävä ennen tatamille tuloa.

Peruskurssille ilmoittaudutaan salilla ennen treenin alkua tai vaihtoehtoisesti alla olevalla lomakkeella. Kurssille voi tulla mukaan ensimmäisen viikon aikana peruskurssin alkamisesta, mikäli tilaa riittää. Lajia voi kokeilla kurssin alussa maksutta. Peruskurssille voi tulla myös kesken kurssin, kunhan olet ensin saliin yhteydessä. Tulethan ensimmäisiin harjoituksiisi 10–15 min etuajassa, jotta ehdimme ottaa henkilötietosi ylös.

Naiset ja nuoret voivat halutessaan harjoitella omassa ryhmässään, jolloin treenit säilyvät mielekkäinä, kun harjoituskaverit ovat lähellä omaa kokoa ja voimatasoa. Naisten ja nuorten ryhmässä harjoittelee sekä peruskurssilaisia että jatkoryhmäläisiä. Junnujen ja lasten treeneissä ei ole erillisiä peruskursseja, joten ryhmään voi liittyä vain syys- ja kevätkausien alkaessa.

Aikuisten kurssi alkaa ma 19.3.2018. Seuraava naisten ja nuorten peruskurssi alkaa, kun saamme riittävästi kysyntää. Lasten ryhmän jatkaa, kun saamme riittävästi ohjaajia. Katso lisätiedot lasten ryhmästä etusivun oikeasta alalaidasta.

Ilmoittaudu peruskurssille

HARJOITTELURYHMÄT

Nuorten (13-15 v.) BJJ-ryhmässä voidaan turvallisesti opetella lajin perusteita, sillä vaaralliset lukot ja tekniikat on kielletty. Harjoituksissa opetellaan myös kuperkeikat, ukemit, kärrynpyörät sekä lukematon määrä muita hyödyllisiä ja hauskoja taitoja. Harjoitukset antavat vahvan pohjan jatkaa harrastusta aikuisten ryhmässä, kun taidot ovat kehittyneet riittäviksi.

Junnujen (9-12 v.) BJJ-harjoitusten pääpaino on koordinaation ja tekniikoiden opettelu erilaisin leikein ja harjoittein. Harjoituksissa käydään läpi samoja perusteita kuin lasten ryhmässä lisäten joukkoon hieman haasteellisempia tekniikoita. Käytössämme on juuri junnuille tarkoitettu ohjelma, jota opettavat koulutetut ohjaajat. Kuristukset eivät kuulu ohjelmaan. Annamme -10 %:n alennuksen yhdestä sisaresta, joka harjoittelee lasten tai junnujen ryhmässä.

Lasten (5-8 v.) BJJ:ssä tutustutaan brasilialaiseen jujutsuun leikein ja tekniikkaharjoittein. Käytämme lapsille suunniteltua ohjelmaa, joka sisältää erilaisia koordinaatioharjoitteita sekä BJJ:n perusteita. Ohjaajat ovat koulutettuja lastenryhmän ohjaajia. Lasten ryhmässä on tarkoitus, että lapsi oppii hallitsemaan kehoaan, harjoittelemaan ryhmässä sekä nauttimaan liikunnan ilosta. Lukot ja kuristukset eivät kuulu ohjelmaan. Annamme -10 %:n alennuksen yhdestä sisaresta, joka harjoittelee lasten tai junnujen ryhmässä.

Peruskurssin käyneille aikuisille on tarjolla kolme eri ryhmää. Jatkoryhmä on tarkoitettu peruskurssin suorittaneille valkovöille, mutta ryhmään ovat toki tervetulleita myös ylempivöiset. Jatkoryhmässä käydään läpi Alliancen jatkotekniikkaohjelma, joka rakentuu peruskurssitekniikoiden pohjalta. Kokeneiden ryhmä puolestaan on suunnattu edistyneille harjoittelijoille ja kisaajille, joilla on oltava vähintään neljä natsaa valkoisessa vyössä. Ryhmässä harjoitellaan haastavia tekniikoita, joten jatkoryhmän tekniikat on oltava hallussa. Senioriryhmä on yli 35-vuotiaille. Ryhmässä sparrataan leppoisaan tahtiin. Treeneissä ei ole ohjaajaa, eli osallistujilla on oltava jo kokemusta lajista.