Ensiapu kamppailuvammoihin

Ensiapu

Mikäli henkilö on tajuton, hengitys huonoa, kovaa rintakipua tai äkisti alkanutta erittäin kovaa päänsärkyä → Soita 112, kerro: osoitetiedot, vamman/oireen laatu. Esim. ”Soitan bjj-centeristä, Takkatie 7, Helsinki. Meillä on tajuton mies, n. 30-vuotias. Meni äkisti tajuttomaksi ja lyyhistyi maahan”.

Tämän jälkeen seuraa hälytyskeskuksen ohjeita.

* Äkisti vammautuneen nivelen ensihoitona KKK (Kylmä, koho ja kompressio) →

  1. Laita kylmäpussi vamma-alueen päälle (ei suoraan iholle, jokin rätti väliin).
  2. Sido vamma-alue napakasti
  3. Aseta vammautunut raaja koholle (sydämen tasoa korkeammalle).
Anna kylmän vaikuttaa n. 30 minuuttia. Tämä vähentää huomattavasti vammautuneen raajan kipua sekä turvotusta jatkossa.

Soita HardKnocks -tiimin lääkärille suoraan (kts. numerot alla), mikäli kumpikin lääkäri varattuna, niin laita tekstiviesti. Soitamme takaisin heti, kun mahdollista. Puhelimessa pystyy jo valtaosassa tilanteita arvioimaan vamman vakavuuden ja sovimme kuinka asiassa edetään. Ylläolevan KKK-ohjeen mukainen turvotuksen estäminen on A ja O vamman ensihoidossa!

Lääkäri neuvoo myös muissa vammoissa ja ota yhteys ensimmäisenä suoraan lääkäriin. Vakuutusasiat kannattaa jokaisella kamppailijalla olla kunnossa ja lääkäri osaa neuvoa vahinkoilmoituksen teossa ja käytännön asioissa.

HardKnocksin lääkäreillä on vuosien kokemus kamppailuvammojen hoidosta sekä leikkauksista. Vastaanotot Bulevardin klinikalla Helsingissä sekä Porvoon lääkärikeskuksessa.

HardKnocks -lääkärit:

Christer Lybäck Carl Lybäck
Christer Lybäck puh. 050-644 66 Carl Lybäck puh. 050-320 9931
logo
Bulevardin klinikka
Bulevardi 22 00120 Helsinki
Christer Lybäck
050-644 66
Carl Lybäck
050-320 9931